1. Openingstijden:

Gastouderopvang bij Laura is van Maandag tot en met Donderdag geopend van 6:30 t/m 18:00 uur. En op vrijdag van 6:30 t/m 13:30. Het is in overleg mogelijk af te wijken van deze openingstijden. Hiervoor geldt wel een ander tarief. 

 De vakantieplanning voor het nieuwe jaar is vanaf medio Oktober bekend en zichtbaar in de opvang, de ouder app,  en op de website. Tevens zijn wij de reguliere feestdagen dicht. In overleg is opvang tijdens feestdagen mogelijk van 9.00 uur tot 16.00 uur: € 10,28 per kind per uur. 

  

  1. Tarieven:

Gastouderopvang bij Laura hanteert een uurtarief van € 6,85 per kind/ per uur. Dit is inclusief brood - beleg - 
fruit - tussendoortje (varieert van: koekje, cracker, rijstwafel, soepstengel, rozijntjes, komkommer, cherrytomaat, 
paprika, krentenbol) - drinken ( water, (dik)sap, melk* en thee) - beddengoed -slaapzakjes- slabbetjes. 

*wij drinken zelf geen melk, dus melk wordt ook niet standaard aangeboden. Als u dit voor uw kind wel wenst dan graag aangeven! 

Ik kan uw kind een warme maaltijd geven in de avond, bijvoorbeeld als ze later opgehaald worden en vrij snel daarna naar bed gaan. Deze maaltijd moet u wel zelf meegeven. Ik begin pas met koken voor mijn eigen gezin nadat alle kinderen opgehaald zijn dus het is helaas niet mogelijk om met ons mee te eten. 

Naast het uurtarief van de gastouder betalen de vraagouders bureaukosten aan het gastouderbureau, zoals 
vastgelegd is in de Wet Kinderopvang. Wij zijn ingeschreven in het LRKP en hierdoor ontvangt u in de meeste gevallen kinderopvangtoeslag. Gastouderopvang bij Laura werkt samen met twee gastouderbureau's: Kids@home (www.kids-at-home.net) en Viaviela (www.viaviela.nl) 

  

  1. Opvang:

U reserveert vaste dagen bij gastouderopvang bij Laura. Bij minder afname of vakantie/vrije dag van de vraagouder worden deze gereserveerde dagen wel in rekening gebracht. 

Een opvang dag (ma-do) bestaat minimaal uit 10 uur tot maximaal 11,5 uur per dag. 

Een opvang dag op vrijdag bestaat minimaal uit 6 uur tot maximaal 7 uur per dag. 

 

Voorbeeld: U heeft 1 dag per week vaste opvang nodig voor 7:30 tot 17:30. U bent echter een keer eerder vrij of hebt een extra vrije dag, Het is dan in overleg mogelijk om uw kind eerder op te halen of thuis te houden, maar er wordt voor deze dag dan toch 10 uur in rekening gebracht. 
 
Er geldt een proeftijd van 1 maand, waarin u er voor kunt kiezen niet langer gebruik te maken van de opvang. 
Hierna is de opzegtermijn 1 kalendermaand. 

 

  1. Halen en brengen:

Mocht het voorkomen dat u het niet redt om op tijd te zijn door file of een vergadering, laat het even weten, dan is het in de meeste gevallen geen probleem. 
Indien uw kind door iemand anders gehaald wordt, dient u dit van tevoren door te geven. Indien ik deze persoon nog niet ken, dient deze persoon zich aan de voordeur te legitimeren. Als het niet van tevoren is doorgegeven wordt er altijd eerst contact met u opgenomen voordat uw kind meegegeven wordt. 

 
Het kan soms even duren voor ik open doe omdat ik bijvoorbeeld net een luier aan het verschonen ben of een kindje van/naar bed haal/breng. Wacht rustig even bij de deur (of kijk even naar binnen) en doe ik na 5 minuten 
nog niet open bel dan nog een keer aan. Wellicht heb ik dan de deurbel niet gehoord. 

Wij lopen dagelijks twee keer per dag naar basisschool de wegwijzer (brouwerstraat 2, sint Michielsgestel) Het is daarom niet mogelijk om kinderen te halen en brengen tussen 8:00-9:00 en 14:00-15:00. 

  

  1. Vakanties en vrije dagen:

De vakantie van de gastouder bedraagt 6 weken per jaar. De laatste twee weken van December, 1 week in de meivakantie, 2 weken in de Zomervakantie en een week in de herfstvakantie. Voornamelijk tijdens de verschillende vakantie periodes zijn er vaak  gastkinderen op vakantie en ontstaan er vrije plaatsen. Mocht er extra opvang nodig zijn dan kunt u dit altijd aanvragen. De vakantiedagen van de gastouder hoeft u natuurlijk niet door te betalen. 

Uw kind is ziek of u neemt vrije dag(en) 
u bent wel verplicht om deze afgesproken dagen te betalen welke eerder afgesproken zijn. bv u heeft een dagje vrij of u kind is ziek en komt niet naar opvang toch bent u wel verplicht om deze dag(en) wel te betalen. Bij ziekte van uw kind bent u verplicht de eerste 2 weken van ziekte door te betalen. 

  

  1. Uw kind is ziek of wordt ziek tijdens de opvang:

Als een kind koorts heeft hoger dan 38 graden (of zich duidelijk niet lekker voelt maar geen koorts heeft), wordt er contact met u opgenomen en overlegt over de opvang. Als de groepsbezetting het toelaat en uw kind zich goed genoeg voelt, is het mogelijk om de opvang door te laten lopen. Als uw kind zich duidelijk niet goed voelt of als er sprake is van besmettingsgevaar, zal uw kind wel opgehaald moeten worden. 

 In principe dient de gastouder geen medicatie toe. Indien medicatie bij uw kind noodzakelijk is, dient u als ouder altijd een formulier in te vullen waarbij u zelf de verantwoordelijkheid blijft dragen. 

Kan uw kind een dag niet komen wegens ziekte dan dient u dit aan ons door te geven. Betaling blijft bij ziekte verschuldigd aan de gastouder. 

Als de gastouder zelf (besmettelijke ziekte, hoge koorts, erge griep) heeft, wordt er zo snel mogelijk contact met u op genomen omdat we dan niet in staat zijn om kinderen op te vangen. U betaald dan niet voor de gereserveerde contracturen.  

U kunt altijd het aangesloten gastouderbureau contacteren, mogelijk kunnen zij voor vervangende opvang zorgen binnen een andere gastouderopvang in de buurt. Dit is tevens een mogelijkheid ter overbrugging van de vakantiedagen van uw eigen gastouder. 

  

  1. Hygiëne en veiligheid:

*Tweemaal per Jaar vindt er een risico-inventaris plaats vanuit het gastouderbureau, waarbij gelet wordt op de veiligheid in en rondom de opvanglocatie. De risico-inventarisatie is op de locatie aanwezig om in te zien. 

* De GGD zal onze gastouderlocatie jaarlijks (onaangekondigd) bezoeken om de kwaliteit van de gastouderopvang te toetsen. Het keuringsrapport is op de locatie aanwezig om in te zien, maar kan ook op www.landelijkregisterkinderopvang.nl opgezocht worden. 

* Voordat wij aan tafel gaan worden eerst de handen gewassen. Handen wassen doen wij ook na elke toiletbezoek. 
* Eetstoelen worden na iedere maaltijd schoon gemaakt. 
* Het hele huis is voorzien van veiligheidstoepassingen zoals stopcontactbeveiliging, deursluiters enz. 

* In verband met rond kruipende baby's wordt er meerdere keren per dag gestofzuigd, en voorafgaand aan de start van de opvang dag grondig gestofzuigd en gedweild.  

  

  1. Slapen:

Ieder kind slaapt in een schoon bed, met eigen beddengoed. Na het slapen wordt het bedje verschoont zodat ook het volgende kind in een schoon en fris bed slaapt. Zoveel mogelijk hebben ze een vast bedje. Voor ieder kindje is er een zomer/winter slaapzak beschikbaar. Elk bedje is voorzien van een schapenwollen onderlegger. De slaapkamer is voorzien van een lucht zuiverende airco en een luchtbevochtiger. 

Ik werk kind- volgend, dat wil zeggen dat er zeker naar de ouders geluisterd wordt als deze aangeven dat de kinderen tussen de middag niet meer (mogen) slapen. Maar mocht de gastouder vinden dat het kind het nodig heeft om even te slapen, dan wordt het kind toch in bed gelegd.

  

  1. Contact met vraagouders:

Dagelijks vindt er tijdens het brengen en halen van uw kind een overdracht van informatie plaats. Indien gewenst, wordt er voor kinderen een schriftje/dagboekje bijgehouden met de belevenissen van de dag en de slaap -en eettijden. (Deze kunt u via het gastouderbureau krijgen). Indien u een gesprekje wilt met mij om even uitgebreider over uw kind te praten, dan kunt u dit bij mij aangeven en plannen we een afspraak zodat het niet ten koste gaat van de kinderen, en er in een privé situatie gesproken kan worden. Elk jaar is er ook 
de mogelijkheid om een uitgebreid kind gesprek aan te vragen waarin we het kunnen hebben over de ontwikkeling van uw kind. Gedurende de opvang staat het altijd vrij even te bellen of Whatsappen om te vragen hoe het met uw kind gaat. 

Telefoonnummer Laura tijdens opvangtijden: 06-27056787. 

  

 

  1. Wat brengt u mee:

Doe uw kind gemakkelijke kleding aan, die ook vies mag worden in verband met knoeien, knutselen of buiten 
spelen (regenkleding op regenachtige dagen is gewenst). 

* Reserve kleding (afgestemd op seizoen) 
* Voorraad luiers 
* Fles of borstvoeding in een doseertorentje of -bakje(voorzien van naam/datum) 
* Fles  (voorzien van naam) 
* Fruithapje (voor de eerste periode als ze wennen aan fruit) 
* Speen/knuffel (voorzien van naam) 
* Speciale voeding bij bijv. allergieën, voorkeur of dieetvoeding. 
* In de zomer eventueel een hoedje/petje, kinderen in de ochtend graag al een keer insmeren met zonnebrand cremé factor 50. 
* Oppasboekje waarin iedere keer een stukje word geschreven over de belevenissen van uw kind. 

U mag speelgoed van thuis meegeven (liever niet) aan uw kind, dit is echter geheel voor eigen risico. Mocht dit speelgoed 
kwijtraken of stuk gaan, dan kunnen wij daar niet aansprakelijk voor gesteld worden. 

  

  1. Tv kijken:

De kindjes mogen hier in beperkte mate tv kijken. Na een lange dag spelen is dat voor kinderen een vorm van 
ontspanning. Uiteraard zitten ze er niet lang achter en worden ze nog steeds gestimuleerd om zelf te spelen. Dit is vooral voor de oudere kinderen van toepassing; bijvoorbeeld tussen de middag als de jongere kinderen liggen te slapen. Programmaś de gekeken worden zijn o.a mickey mouse, puffin rock, de vuilniswagen, peppa pig. 

  

  1. Snoepen:
    Snoep geven wij de kinderen hier in principe niet.
    Met speciale gelegenheden (feest- en verjaardagen) krijgen ze iets toepasselijk zoals bijvoorbeeld chocolade eitjes met Pasen en wat kruidnootjes met Sinterklaas. Wilt u met de verjaardag van uw kind trakteren kies dan bijvoorbeeld voor een klein speeltje of iets wat mee naar huis kan zodat vraagouders zelf kunnen beslissen wanneer ze het hun kind geven. 

 Op alle andere dagen krijgen ze als tussendoortje fruit en groenten verantwoorde snacks zoals soepstengel, rijstwafel, cracker, rozijntjes, komkommer, worteltjes, snoeptomaatjes en een kinderkoekje. 

 

  1. Wijzigingen:
    Structurele wijzigingen dienen 2 maanden van te voren worden aangevraagd en er zal in de meeste gevallen
    ook een nieuw contract of een aanvulling op de opvangovereenkomst worden gemaakt. 

  

  1. Wennen:
    Kinderen hebben vaak tijd nodig om te wennen aan een nieuwe omgeving en nieuwe personen. Voor u als vraagouders kan het soms moeilijk zijn om uw kindje voor het eerst naar de opvang te brengen. Uw kindje kan kosteloos een dagdeel in overleg komen wennen voorafgaand aan de start van de opvang.

  

  1. Betalingsverplichting:

Indien u een betalingsachterstand heeft van 14 dagen wordt de opvang stopgezet tot de betaling is gedaan en zichtbaar is op mijngastouderburo.nl 

  

  1. Reservering:

Bij aanmeldingen die meer dan 3 maanden in de toekomst liggen, kunt u een plaatsje reserveren. Wij vragen hier € 137,00 (gelijk aan 20 uur opvang) aan reserveringskosten voor. Als de opvang start krijgt u de tweede maand nadat de opvang van start is gegaan deze kosten terug. Als de plaatsing niet doorgaat of stopt binnen 1 maand, vervalt het recht van de reserveringskosten.